Félix și izvorul invizibil de Eric-Emmanuel Schmitt recomandare lectură

Distribuie dacă îți place!
Timp necesar pentru lectura acestui articol: 3 minute

Félix și izvorul invizibil de Eric-Emmanuel Schmitt – un mic roman

Félix și izvorul invizibil de Eric-Emmanuel Schmitt îți atrage atenția prin coperta colorată. Personajele de culoare îți dau de înțeles că vei citi o poveste atipică. Așa cum ne-a obișnuit autorul de fiecare dată. Dacă veți citi cărțile lui Eric-Emmanuel Schmitt, vă veți îndrăgosti de stilul lui. Povești atipice, mai scurte, dar pline de învățături.

Frumoasa carte poate fi comandată de pe Libris. O găsiți în categoria Beletristică, Literatură contemporană, alături de alte titluri interesante.

Félix și izvorul invizibil de Eric-Emmanuel Schmitt –

o poveste emoționantă

O poveste scurtă, de doar 130 de pagini, care ne dă o lecție bună. Acasă e locul unde trebuie să ne întoarcem, fizic sau doar cu gândul. Acasă este locul de unde ne luăm energia pentru a merge mai departe. Și tot casă este despre familie, rădăcini.

Fatou locuiește în Paris, deține o mică afacere și viața ei este copilul ei. Tânara patroană este de origine senegaleză. A denumit localul ei, La Muncă. Locul unde oamenii vin cu drag. Știu că Fatou le este alături. Îi ascultă și îi servește ca să se simtă ca acasă. Félix este copilul iubit de toată lumea. Mama îl adoră, iar clientela îi este ca o familie. Nu cere detalii despre tatăl lui. Însă destinul îl va aduce în viața lui, la momentul potrivit.

Dar într-o zi…

Viața se schimbă brusc când Fatou se lovește de legi și birocrație în privința localului său. Devine obsedată de curățenie și de numărat tot. Știe fiecare client câte alune mănâncă, câte minute petrece în local. Și notează tot.

Urmează faza a doua când se închide în ea. Nu mai vorbește cu nimeni și puterile îi slăbesc. Și singura ei scăpare este să ajungă acasă. Căminul ei este în Africa. Tatăl apare în viața lor la momentul ideal. Chiar dacă e greu pentru Félix să-l accepte, o face pentru mama lui.

Mama și micile ei secrete

Fiecare adult ascunde câteva secrete. Unele din copilărie ne pot traumatiza dacă nu reușim să trecem peste. Nu uitarea este importantă, ci înțelegerea, acceptarea și iertarea. Sunt lucruri pe care nu le poți povesti nimănui. Ele te ajung din urmă și până nu le faci față, nu poți depăși momentul.

Avem nevoie să acceptăm ajutorul celor din jur. Dorința de a avea viața normală înapoi sau dragostea familiei, te pot ajuta cel mai mult.

Acest roman minunat este despre iertarea greșelilor din trecut. Mai mult, este despre dorința celor dragi a te aduce înapoi. Posibilitatea de a avea o viață minunată după ce treci peste trecut. Savurează Félix și izvorul invizibil de Eric-Emmanuel Schmitt și îmi vei da dreptate!

 • Click to share on Facebook (Opens in new window)
 • Click to share on Google+ (Opens in new window)
 • Click to share on Twitter (Opens in new window)
 • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
 • Click to email this to a friend (Opens in new window)
 • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /home/uniuneascriitori/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /home/uniuneascriitori/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/uniuneasc...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/uniuneascriitori/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35