Copiii de pe Volga de Guzel Iahina recomandare lectură

Distribuie dacă îți place!
Timp necesar pentru lectura acestui articol: 3 minute

Copiii de pe Volga de Guzel Iahina premiul Bolsaia Kniga 2019

Copiii de pe Volga de Guzel Iahina este cartea care te scoate din prezent. Fragmentele de istorie sunt bine explicate. Povestea are nevoie de aceste pasaje istorice. Ne ajută să facem mai bine tabloul complet al acelor vremuri. Citisem prima carte a autoarei, Zuleiha deschide ochii. Știam care este stilul autoarei, mai greu de parcurs decât alte lecturi. Dar știam că va fi o lectură deosebită, chiar dacă mai dificilă.

Cartea poate fi comandată de pe Libris. Vă recomand să le citiți pe amândouă și le găsiți în categoria Beletristică, Literatură Universală.

Copiii de pe Volga de Guzel Iahina – roman de faimă internațională

Din această carte, am aflat mai multe detalii despre perioada coloniilor germane de pe Volga. Câtă parte de istorie rămâne încă nespusă, ascunsă.

Satul german, Gnadental de pe Volga, cuprinde o comunitate de oameni harnici. Bach este învățătorul satului, dar și cel care trage clopotele la ore fixe. El anunță dimineața, prânzul și seara. Oamenii se bazează pe el pentru că ora fixă nu depășește nici măcar o secundă. Atât de precis se trag clopotele.

Bach are o viață simplă. Trăiește într-o cămăruță, în școală. Trage clopotele, apoi face focul în clase și așteaptă copii la ore. Devotat, om simplu. Niciodată nu s-a gândit să încalce regulile.

Klara, fata de cealaltă parte a râului Volga

Într-o zi, Bach este solicitat pe partea cealaltă de râu. Acolo, la fermă întâlnește un bărbat. Acesta îi solicită să îi fie profesor fiicei sale, Klara. O barcă va veni în fiecare zi după el. Nu acceptă refuz, deși Bach nici nu reușise să zică nimic.

Toată noaptea se frământă cum să-l refuze pe Udo Grimm. Însă când ajunge la ferma lui, nu mai are curaj să zică nu. Orele se vor petrece fiind despărțiți de un paravan. Udo Grimm nu vrea ca fiica lui să fie văzută de nimeni. Oricum urmează să se căsătorească și să plece departe.

Bach și primele sentimente

Chiar dacă îi aude doar vocea și fac schimb de replici notate pe hârtiile cu teme, Bach se îndrăgostește de ea. Nu după mult timp, i se comunică clar că nu mai e nevoie de serviciile lui. Urmează să plece toți, iar casa să fie vândută. Primește vestea cu groază, e un șoc pentru el. Ceva trebuie să facă, nu o poate lăsa să plece. Însă e prea târziu.

Klara simte că nu poate pleca departe de Bach. Găsește o soluție să fugă din tren. Departe de tatăl ei, dar mai aproape de omul drag. Însă perioada nu este cea mai potrivită pentru o poveste de dragoste. Și prea multe greutăți va avea de înfruntat o pereche de îndrăgostiți, singuri.

Citește, Copiii de pe Volga de Guzel Iahina, și descoperă o altfel de lectură. Nu uita să o recomanzi și celor pasionați de lectură deosebită.

 • Click to share on Facebook (Opens in new window)
 • Click to share on Google+ (Opens in new window)
 • Click to share on Twitter (Opens in new window)
 • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
 • Click to email this to a friend (Opens in new window)
 • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /home/uniuneascriitori/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /home/uniuneascriitori/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/uniuneasc...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/uniuneascriitori/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35