Să tai în piatră vie de Abraham Verghese recomandare lectură

Distribuie dacă îți place!
Timp necesar pentru lectura acestui articol: 3 minute

Să tai în piatră vie de Abraham Verghese – un roman desăvârșit

Să tai în piatră vie de Abraham Verghese este cartea pe care o aveam în wishlist de mult timp. Am luat-o cu mine în vacanță și mi-a ținut companie pe plajă. Numărul mare de pagini mi-a dat de înțeles că este o poveste complexă. E nevoie de timp și de răbdare pentru a parcurge cele aproape 800 de pagini. Dar merită fiecare rând de lectură.

Toamna, zilele sunt mai scurte și mai reci. Ne îmbie la lectură lângă un ceai fierbinte. Comandă cartea de pe Cartepedia și savurează în liniște o poveste aparte.

Să tai în piatră vie – șaga unei familii

Sora, Mary Joseph Praise, părăsește India pentru o misiune în Etiopia. Dorea să lucreze într-un spital, să ajute oamenii suferinzi. Călătoria pe mare nu este deloc ușoară și mai lungă decât ar fi crezut. Își dorește cu ardoare să ajungă la destinație și să-și îndeplinească misiunea. Sora care o însoțește se îmbolnăvește și astfel cunoaște un medic chirurg englez. Tratează împreună oameni de pe vas și apoi, unul pe celălalt. Călătoria se sfârșește cu bine și fiecare pornește pe drumul lui.

Destinul face ca cei doi să se regăsească într-un spital. Nutresc sentimente unul pentru celălalt, dar nu și le împărtășesc. Într-o seară, medicul englez, Thomas Stone, este chemat la o urgență. O femeie în travaliu este în stare gravă. O poate ajuta doar el, însă când vede că pacienta este sora mult prețuită, cedează nervos.

Gemenii Shiva și Marion

În stare de șoc, reușește să ajute la nașterea gemenilor Shiva și Marion. Acești se nasc uniți la nivelul capului. Hema, depune eforturi pentru a-i despărți fără a provoca leziuni. Un succes în acele timpuri, în acele condiții. Chiar dacă Hema tăiat tubul care îi lega, ei vor avea mereu o legătură aparte.

Thomas Stone nu poate trece peste șoc și fuge. Sora Mary pierde prea mult sânge în timpul nașterii și moare. Gemenii au nevoie de părinți. Hema și Ghosh devin părinți, fără voia lor, pentru doi copii abandonați. Shiva și Marion îi vor ajuta pe cei doi să întemeieze o familie de medici devotați și talentați.

Pasiunea pentru medicină

Gemenii se dovesc a fi tare isteți. Moștenesc pasiunea pentru medicină. Iar părinții adoptivi îi ajută să o dezvolte. Firi diferite, gemenii împărtășesc dorința de a vindeca oamenii suferinzi. Însă fiecare are metoda lui.

Viața le va dovedi că au făcut o bună alegere în ce privește medicina. Însă vremurile grele din timpul războiului, le va schimba destinul.

Descoperiți traseul lor de la copii abandonați la tineri îndrăgostiți și medici de succes. Un drum care nu a fost ușor, ci plin de obstacole. Dar au reușit! Însă în inima lor rămâne o ură față de Thomas Stone, tatăl lor. Și vor dori și căuta răspunsul la întrebarea, de ce ne-ai abandonat?

 • Click to share on Facebook (Opens in new window)
 • Click to share on Google+ (Opens in new window)
 • Click to share on Twitter (Opens in new window)
 • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
 • Click to email this to a friend (Opens in new window)
 • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /home/uniuneascriitori/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /home/uniuneascriitori/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/uniuneasc...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/uniuneascriitori/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35